четверг, 14 мая 2020 г.

  Німеччина
Федеративна Республіка Німеччина — держава в Центральній Європі, межує з Данією, Польщею, Чехією, Австрією, Швейцарією, Францією, Люксембургом, Бельгією і Нідерландами. На півночі її природний кордон утворює Північне і Балтійське море. Від Швеції Німеччину відокремлює протока в Балтійському морі.
Берлін — столиця і резиденція уряду; деякі міністерства розташовані в Бонні. Форма правління — парламентська республіка. Держава розділена на 16 частково незалежних федеральних земель. Німеччина є членом Європейського Союзу, НАТО і «Великої вісімки», претендує на постійне членство в Раді Безпеки ООН.
Глава держави — федеральний президент, який виконує швидше представницькі функції і призначає федерального канцлера. Федеральний канцлер є главою Уряду Німеччини. Він керує діяльністю Федерального уряду. Тому форму правління Німеччини часто ще називають канцлерською демократією.
Німеччина має федеральний устрій. Таким чином політична система держави ділиться на два рівні: федеральний, на якому приймаються загальнодержавні рішення міжнародного значення, і регіональний, на якому вирішуються завдання федеральних земель. Кожен рівень володіє власними органами виконавчої, законодавчої і судової влади.

Комментариев нет:

Отправить комментарий